PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     KAP VERDE

Lissabon og omegn:

RossioPladsen.jpg
Portugals hovedstad - Lisboa - byder på alt hvad hjertet kan begære af en storby, og så er den oveni købet smuk. Dejlige restauranter, små listige cafe`er, et hektisk natteliv, gode shopping muligheder, seværdigheder, museer og meget mere.
Der bor lidt over 2 mio. mennesker i Lissabon (incl. forstæder) og byen er præget af gammelt og nyt i en skøn blanding, tilsat et strejf af kulturen fra Portugals tidligere kolonier.
Her kan du snildt bruge en uge til at besøge byens museer og andre seværdigheder, slentre en tur i de hyggelige gader i de gamle kvarterer Alfama og Bairro Alto, en smuttur til Estoril og Cascais, udflugt til Sintra mv. mv.
 
 
 
 
 
PrdCommercio.jpg

Der findes mange butikker med mærkevarer og derudover er der flere shoppingcentre med et stort og varieret udvalg - så det er ikke noget problem at gøre kreditkortet rødglødende!
Lissabon er bygget på og omkring syv høje, besøg borgen Castelo de São Jorge hvorfra du kan overskue hele byen.
Der findes mange og spændende seværdigheder i Lissabon - lige fra kulturhistoriske minder og museer til et moderne akvarium. En af de største seværdigheder er Calouste Gulbenkain Stiftelsen, som bl.a. byder på et museum med Gulbenkain's private kunstsamling. I Parque das Nacões ligger Europas største akvarium "Oceanário", bygget i forbindelse med Expo 98.
Fado er Portugals folkeviser, hvor denne slags viser egentlig kommer fra er man ikke helt klar over. En aften på en fado restaurant giver et uforglemmeligt indtryk af disse unikke viser, som har et strejf af melankoli og længsel efter det forgangne. I kvartererne Alfama og Bairro Alto findes flere fado-restauranter at vælge i mellem.

 

 

Fra Lissabon når man hurtigt forstæderne ESTORIL og CASCAIS med S-tog. Her er der mulighed for en dukkert i Atlanterhavet eller en god frokost på en af Cascais mange fiskerestauranter. Ønsker du ikke at bo i en storby, er Estoril og Cascais gode alternativer, da du kommer hurtigt og nemt ind til Lissabon.

 

 

Pontede25.jpg
COSTA DA CAPARICA ligger på Arrabida-halvøen syd for Lissabon. Her er en dejlig strand, men uagtet Lissabons indbyggere strømmer til i week-enderne, er den lang nok til at man kan finde sig et fredeligt sted. Man kan kommer dertil med færge fra Lissabon (afgang fra Praca do Comercio) og videre med bus, eller i egen bil over den imponerende hængebro Ponte de 25 de Abril.
 
ARRABIDA halvøen ligger syd for Lissabon. Med en lejet bil kan den gøres på en dagstur. Dele af den er naturpark. Specielt den sydlige del har et flot landskab, og du kan snildt finde en restaurant og indtage frokosten på.
 
CABO DA ROCA på Altanterhavskysten nord for Lissabon, er det europæiske kontinents vestligste punkt, et forbjerg på ca. 150 m. Du kan endog købe et dokument som attesterer at du har været der!
 
 
SINTRA nordvest for Lissabon er et yndet turistmål. Fra 1300-tallet har det været de portugisiske kongers foretrukne sommerresidens. Der er mange seværdigheder, bl.a. paladser, slotte, klostre mv. Så det kan være svært at nå det hele på én dag. Sintra nås fra Lissabon med tog eller med guided busture.
 
 

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigs- billetter: 12 nætter fra 8.840 kr pr. pers. v. 2 pers. Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel, São Jorge, Pico og Faial. Incl. fly, ophold og indenrigsbillet. 16 nætter fra 10.100 kr pr. pers v. 2 pers. Læs mere HER.

 

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 6.100 kr pr. pers.
Læs mere HER.