PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     GRÆKENLAND                     KAP VERDE

Fogo

 

Areal: 475 km2 - ca. som Falster
Antal indbyggere: ca. 38.000
Største by: São Filipe

 

 

November 2014:
Der har været vulkanudbrud på Fogo i det gamle krater. Alle aktiviteter (ophold, trekking mv.) er derfor indstillet indtilvidere. I øjebllikket vides ikke hvornår krateret igen er tilgængeligt.

 

Øens absolutte attraktion er det kæmpe vulkankrater "Cha das Caldeiras" med vulkanen Pico de Fogo, som er Cabo Verde`s højeste punkt med 2.830 m. Prøv at få et sæde i højre side af flyet til Fogo, så er der en flot udsigt til krateret under indflyvningen. Fogo er frodig og på den vestlige og nordlige del af øen er der meget grønt. Foruden grøntsager mv. dyrkes der kaffe, som er af en ganske udmærket kvalitet.
 

SÃO FILIPE

Er den trediestørste by på Cabo Verde, præget af fordums storhedstid. Der er stadig velbevarede "sobrado`s" i byen - rigmandsvillaer bygget i øens storhedstid. Det er livsfarligt at bade fra stranden ved byen, men man kan mod betaling benytte swimmingpool`en ved Hotel Xaguate.

 

 

CHA DAS CALDEIRAS

Et besøg i krateret er en storslået oplevelse, her er man virkelig tæt på naturens voldsomme kræfter. Vejen fra Sao Filipe snor sig i skarpe hårnålesving op mod krateret, og flere steder kan man se de stivnede lavastrømme. I krateret findes to aktive vulkaner, Pico de Fogo fra udbruddet i 1951 og den anden fra udbruddet i 1995. Det seneste udbrud foregik inde i selve krateret, ingen mennesker kom til skade men det gik hårdt ud over landbruget i krateret. Lava og aske dækkede kraterbunden og alle afgrøderne.
Vil du bestige Pico de Fogo skal der benyttes en guide, da adgangsforholdene hele tiden ændrer sig. En guide kan hyres lokalt (spørg ved "Cooperativa"), eller turen kan arrangeres fra Sao Filipe via vores partner på øen.

"Cooperativa`s" butik (i sin tid bygget med støtte fra FDB i Danmark) fungerer som stedets bar, hvor de lokale samles om aften og musikerne tit griber instrumenterne.

 
RUNDT PÅ ØEN

Der arbejdes pt. på at forbinde vejene, så man kan køre hele vejen rundt. En rundtur giver et godt indtryk af det skiftende landskab, med de store lavaformationer på den nordøstlige del til de grønne områder på den nordlige og vestlige del. På vestsiden ligger badestedet Ponte da Salina. Der er en meget lille strand, men vandet er roligt, så her er ufarligt at bade. Husk at proviantere forinden, da der ikke kan købes noget på stedet.

 

<< Tilbage til "Om Kap Verde"

 

Bemærk:

- at Svante Rejser ikke modtager betalings- eller kreditkort.

PORTUGAL:

Fly & Drive fra Porto til Lissabon, incl. fly, billeje og ophold:
14 nætter fra 7.630 kr pr. pers. v. 2 pers.
Læs mere HER.

AZORERNE:

São Miguel kombi, incl. fly, billeje og ophold:
10 nætter fra 7.400 kr pr. pers. v. 2 pers.
Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigsbilletter:
12 nætter fra 8.000 kr pr. pers. v. 2 pers.
Læs mere HER.

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 5.730 kr pr. pers.
Læs mere HER.

SAO TOMÉ & PRINCIPÉ

Som eneste rejsebureau i DK udbyder Svante Rejser individuelle rejser til disse to små øer i Guinea Golfen, beliggende på Ækvator vest for Afrika. 2 ugers rejse fra 23.700 kr pr. pers. Kontakt os for rejseforslag.

SVANTE REJSER
Farum
Tlf.: 3315 2525
Tirsdage & onsdage kl. 12-16
Epost: info@svante.dk

1987 - 2017
  30 år med individuelle kvalitetsrejser

PORTUGAL - MADEIRA
AZORERNE- GRÆKENLAND
CABO VERDE - SÃO TOMÉ

BANK MV.:
Andelskassen Oikos
Reg.nr.: 8418 Kontonr.: 892 000 1638
Rejsegarantifond nr. 2172
CVR 3247 8921