PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     KAP VERDE

Historie & geografi

 

HISTORIEN:
På øen Corvo har man fundet Kartago mønter, dateret til omkring 5. århundrede før vor tidsregning. Derefter optræder øerne ikke i verdenshistorien før i 1350`erne, hvor nogle af øerne er angivet på florentinske kort.
Portugiserne opdagede øen Santa Maria i 1432, og som de sidste blev Flores og Corvo opdaget i 1452. Efter opdagelsen af Nordamerika blev øgruppen brugt som mellemstation af sejlskibene som besejlede Amerika. I en kort periode fra sidst i 1500-tallet til midt i 1600-tallet var øerne (og selve Portugal) besat af Spanien. Midt i 1800-tallet blev der etableret fast skibsforbindelse med Lissabon. I slutningen af 1800-tallet blev det første telegrafkabel lagt til Portugal, senerehen kom de transatlantiske kabler.
Under begge verdenskrige har øerne haft strategisk betydning som flåde- og flybase. I 1974 blev de fleste af Portugals kolonier frigivet, men ikke Azorerne. I 1976 fik de delvist selvstyre, som senere blev garanteret ved en forfatningsrevision.
Den danske langturssejler Knud Andersen har skrevet en interessant bog om hans besøg på øerne i 1947: "Med sejleren til Azorerne" (Gyldendal, 1948). Den giver et spændende indblik i livet på øerne, og det er ganske pudsigt at besøge de samme steder mange år efter.

GEOGRAFIEN:
Øgruppen består af 9 beboede øer, som ligger midt i Atlanterhavet på Den atlantiske Højderyg. Øernes placering midt i Golfstrømmen kombineret med deres vulkanske oprindelse gør dem meget frodige - der er grønt hele året rundt. Landbrug og kvægavl er derfor også nogle af de vigtigste erhverv.
Vulkankraterne præger landskaberne. Der er ingen aktive vulkaner, den sidste dukkede op fra havet i 1957. Jordskælv har præget øerne en del, det sidste alvorlige skælv foregik 1998.
Fra forår til efterår er klimaet varmt og behageligt uden at blive stegende varmt. I vintermånederne er vejret meget omskifteligt fra vinterstorme og dagsregn til blå himmel og solskin!

 

<< Tilbage til "Lidt om Azorerne..."

 

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigs- billetter: 12 nætter fra 8.840 kr pr. pers. v. 2 pers. Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel, São Jorge, Pico og Faial. Incl. fly, ophold og indenrigsbillet. 16 nætter fra 10.100 kr pr. pers v. 2 pers. Læs mere HER.

 

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 6.100 kr pr. pers.
Læs mere HER.