PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     GRÆKENLAND                     KAP VERDE

Centrale & østlige del

 

Sådan cirka midt på øen ligger Pico do Arieiro 1.818 m o.h., som man kan køre hele vejen op til. Herfra er der imponerende panoramaudsigter til de omkringliggende bjergtoppe og landskaber. Nord for Pico do Arieiro ligger Pico Ruivo, som er Madeira`s højeste bjerg 1.862 m o.h. Pico Ruivo kan kun nås til fods, f.eks. fra Achada do Teixeira (nåes fra Santana af vejnr. ER 218), hvorfra der er knap 1 times vandretur.
Videre vestpå ligger Serra da Água, som nåes ad vejnr. ER 104 mellem Ribeira Brava og Sao Vicente. Et imponerende flot bjerglandskab, medbring en picnic-kurv og nyd frokosten med udsigt til de grønne bjerge og dybe dale - ren balsam for sjælen!
På den vestlige del ligger højsletten Paúl da Serra, vej ER 110 går gennem hele sletten, i klart vejr er der flotte udsigter undervejs. Rabaçal byder på flotte vandfald, herfra fører en sti (knap 20 min. gang) til det 100 m høje vandfald Cascada do Risco. Ad en mere krævende sti kan man vandre ned i kløften til Vinte e Cinco Fontes, et smukt syn hvor 25 kilder løber ud i en sø.
 
 
Helt øst på ligger tangen Ponta de São Lourenço, hvor der findes en lille strand som på helligdage og i week-ender er godt besøgt. Man kan vandre helt ud til spidsen og opleve det særprægede landskab, det sidste stykke er dog ikke for folk med højdeskræk!
Machico er øens næststørste by med knap 20.000 indbyggere. Her findes - specielt i den gamle bydel - mange små hyggelige gader og stræder. Af seværdigheder finder man nogle kirker og fortet Forte de Nossa Senhora do Amparo. Det blev bygget i starten af 1700-tallet til beskyttelse mod bl.a. pirater. Besøg også udsigtspunkterne Pico do Facho (nord for byen) og Miradouro Francisco Álvares de Nobrega (syd for byen), hvor der er flot udsigt over byen og til Ponta de São Lourenço. Videre mod vest ligger Santa Cruz, en lille landsby, hvor en af de første bosættelser foregik. Den har, uagtet den nærliggende lufthavn og motorvejen, bevaret sin landsbystemning. Små krogede og brolagte gader præger byen. Inde på øen ligger Santo da Serra på et plateau ca. 600 m o.h. Området har altid været populært som sommerhus- område for de mere velstillede. Her er gode muligheder for vandreture. Stedet er nok mest kendt for at huse den ene af Madeira`s golfbaner (27 huller) - Golf do Santo da Serra  - hvorfra der er flotte udsigter, bl.a. til Desertas øerne og Porto Santo. Syd for Santo da  Serra ligger Camacha, som er centrum for kurvefletning - der flettes over alt i de små hjem. Ved byens centrale plads ligger Café Relogio, med en imponerende udstilling af diverse kurveflet. Byen er desuden et godt udgangspunkt for levada vandringer. 

Bemærk:

- at Svante Rejser ikke modtager betalings- eller kreditkort.

PORTUGAL:

Fly & Drive fra Porto til Lissabon, incl. fly, billeje og ophold:
14 nætter fra 7.630 kr pr. pers. v. 2 pers.
Læs mere HER.

AZORERNE:

São Miguel kombi, incl. fly, billeje og ophold:
10 nætter fra 7.400 kr pr. pers. v. 2 pers.
Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigsbilletter:
12 nætter fra 8.000 kr pr. pers. v. 2 pers.
Læs mere HER.

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 5.730 kr pr. pers.
Læs mere HER.

SAO TOMÉ & PRINCIPÉ

Som eneste rejsebureau i DK udbyder Svante Rejser individuelle rejser til disse to små øer i Guinea Golfen, beliggende på Ækvator vest for Afrika. 2 ugers rejse fra 23.700 kr pr. pers. Kontakt os for rejseforslag.

SVANTE REJSER
Farum
Tlf.: 3315 2525
Tirsdage & onsdage kl. 12-16
Epost: info@svante.dk

1987 - 2017
  30 år med individuelle kvalitetsrejser

PORTUGAL - MADEIRA
AZORERNE- GRÆKENLAND
CABO VERDE - SÃO TOMÉ

BANK MV.:
Andelskassen Oikos
Reg.nr.: 8418 Kontonr.: 892 000 1638
Rejsegarantifond nr. 2172
CVR 3247 8921