PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     KAP VERDE

Nordportugal

VilardVeiga.jpg

 

Frodige grønne dale, stenørkner, høje bjerge, vidstrakte skovområder, åbne landskaber, vinmarker og floder præger denne del af Poutugal.
 
Størstedelen af Nordportugal ligger 400 m o.h. og de mange højdedrag sætter sit præg på området. I kontrast til højdedragene finder man langs Atlanterhavskysten fine sandstrande.
Selv den dag i dag betegner man den østlige del af området som "Det ukendte Portugal", da det ikke er mange turister, som besøger området.

Her findes mange vin- og herregårde som tilbyder gæsteværelser. En spændende måde at komme i kontakt med portugiserne. Flere af gårdene byder på vinsmagning fra egen produktion.

Nogle af Portugals bedste vine (incl. portvin) kommer fra dette område. Her ligger også Portugals vugge, byen Guimaraes. Fødested for Afonso Henriques, som samlede kongedømmet Portugal i 1128.
 
PORTO - se egen omtale.
 
BARCELOS er kendt for Portugals nationalsymbol: en farvetrålende hane, som har sin oprindelse herfra. Læg vejen forbi på en torsdag, hvor der er kæmpemarked i byen med alt hvad hjertet kan begære af frugt, grøntsager, ost, kunsthåndværk mv. mv.
 
BRAGA er "hovedstaden" i provinsen Minho. Her finder du mange interessante historske bygninger, små paladser og huse i den gamle bydel.
 
BRAGANCA, som blev grundlagt af romerne, huser en spændende borg, bygget sidst i 1100-tallet. Byen har været hovedsæde for kongeslægten Braganca, som regerede Portugal fra midten af 1400-tallet til starten af 1900-tallet.
 
ESPINHO er en tidligere fiskerlandsby, som har udviklet sig til et feriested med masser af butikker, restauranter, cafeer, diskoteker mv. Ugentlig marked. God strand.
 
ESPOSENDE / OFIR hyggelig byer med dejlige strande ved floden Cavado og havet. Feriebyer som dog har bevaret sine oprindelige charme.
 
GUIMARÃES her blev Afonso Henriques født. Han samlede kongedømmet Portugal, og blev dets første konge i 1128. Har en atmosfærefyldte gammel bydel med smalle, krogede og brolagte gader.
 
LAMEGO ligger lige syd for Dourofloden, smukt placeret mellem områdets grønne vinmarker. En hyggelig by med flotte huse i barok-stil. I umiddelbar nærhed ligger valfartsstedet Nossa Senhora dos Remedios, en imponerende trappe (angiveligt mere end 600 trin!) fører op til barok-kirken.
 
PENEDA-GERÊS NATIONALPARK ligger op mod den spanske grænse. Det er den største nationalpark i Portugal og byder på spændende landskaber og dyreliv. Høje bjerge, skove og søer præger området, her lever vilde heste, ulve og vildsvin. Parken kan gøres i bil, men nydes bedst til fods. Der er markerede vandreruter i parken og på turistkontoret i byen Geres kan du få informationer om vandremulighederne i parken.
 
PESO DA RÉGUA ligger ved Douro floden og er centrum for portvinsdistriktet. Godt ud-gangspunkt til at besøge områdets vingårde. I september og oktober er der liv og glade dage, når vinhøsten står på.
 
PONTE DE LIMA er en idyllisk og velbevaret lille by ved floden Lima, ca. 25 km fra kysten. Mange historiske bygninger og en smuk romansk bro over floden. Byen ligger i hjertet af vindistriktet Alto Minho, hvor man bl.a. procuderer vinho verde.
 
POVOA DA VARZIM er vokset op omkring en gammel fiskerby, og er nu et yndet feriested for portugiserne, bl.a. pga. den gode strand.
 
VILA DO CONDE er en fiskeriby ved Ave flodens udmunding i Atlanterhavet. Selvom turismen også er nået til Vila do Conde har den dog bevaret meget af sin charme.

 

<< Tilbage til "Lidt om Portugal".

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigs- billetter: 12 nætter fra 8.840 kr pr. pers. v. 2 pers. Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel, São Jorge, Pico og Faial. Incl. fly, ophold og indenrigsbillet. 16 nætter fra 10.100 kr pr. pers v. 2 pers. Læs mere HER.

 

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 6.100 kr pr. pers.
Læs mere HER.