PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     KAP VERDE

Midtportugal

Broen3.jpg

 

I denne del af Portugal findes dejlige strande langs Altanterhavskysten og flotte landskaber og bjergområder inde i landet, bl.a. bjergkæden og narturparken Serra da Estrêla over mod den spanske grænse. De mindst turistede dele af området er østpå, her kommer ikke voldsomt mange turister. Langs kysten ligger flere badebyer, et yndet feriemål for portugiserne selv, specielt i week-ends er de meget besøgte.
Men efterhånden som du bevæger dig ind i landet falder der ro over tingene. Her lever lokalbefolkningen i overensstemmelse med de gamle traditioner. Området huser mange historiske seværdigheder (bl.a. fra romerne), og over mod den spanske grænse ligger mangen en borg - til minde om områdets turbulente historie og de mange krige mod Spanien.
 
AVEIRO ligger ved lagunen Rio de Averio. Oprindelig en driftig havneby i middelalderen indtil en storm lukkede udsejlingen til Atlanterhavet. En hyggelig by, hvorfra der er bådudflugter til lagunen og det omkringliggende marsk-område. Ude ved kysten findes gode strande.
 
CASTELO BRANCO er hovedstad i provinsen Beira Baixa. Charmerende by hvor du bl.a. finder en imponerende barokhave med et utal af skulpturer, små damme mv.
 
COIMBRA ligger smukt placeret ved floden Mondego. Har været Portugals hovedstad gennem en periode på ca. 200 år. Huser et af europas ældste universiteter, som blev grundlagt i slutningen af 1200-tallet. De studerende sætter deres præg på byen, her er liv og glade dage.
 
CONIMBRIGA huser de største ruiner fra romernes tid i Portugal, ligger få kilometer syd for Coimbra. Har været en rimelig stor by, hvoraf dele endnu kun er udgravet. Her findes imponerende villaer, romerske bade mv. En stump af romernes hovedvej mellem Braga (Nordportugal) og Lissabon er blotlagt - forunderligt at stå på denne og tænke på, at her har legion efter legion marcheret forbi for tusinder af år siden! Før romerne kom, har der i jernalderen været et keltisk samfund.
 
COVILHA et et godt udgangspunkt for udflugter til bjerkæden Serra da Estrela. Byen er karakteriseret ved stejle og snævre gader. Flere steder er der flotte udsigter over det omkringliggende lavland og til bjergene.
 
BUCACO Nationalpark, som ligger lidt nord for Coimbra, hører til verdens ældste. Parken har tilhørt den katolske kirke i over hundrede år. Munke fra karmeliter-klostret (bygget i midt i 1600-tallet) plantede flere hundrede forskellige slags træer i parken. Parken kan gøres til fods ad de mange stier munkene anlagde, men også i bil. Parken huser et tidligere kongeligt sommerslot, som blev bygget i starten af 1900-tallet i typisk manuenlisk stil (er nu luksus hotel) - herfra udgår mange gode vandreture.
 
FIGUEIRA DA FOZ er badebyen blandt badebyerne på Portugals Atlanterhavskyst. Den ca. 500 m brede strand er den absolutte attraktion. Her er liv og glade dage med kasino, restauranter, diskoteker, barer og et utal af hyggelige fortorvscafeer.
 
GUARDA ligger ca. 1.000 m.o.h. en strategisk placering, som gør at stedet har været beboet siden forhistoriske tider. Bl.a. romerne og maurerne har været der, selve navnet fik byen efter at kongen Sancho I befæstede byen i slutningen af 1100-tallet. Byen er et godt udgangspunkt for at besøge borgene og de befæstede landsbyer langs grænsen mod Spanien. Området har været udsat for mange større og mindre slag, som blev udkæmpet for at forhindre invasionen af bl.a. maurer, spanioler m.fl.
 
VISEU ligger midt i Dão vindistriktet. Em smuk by med palæer, kirker, flotte huse med balkonerne udsmykket med blomster. Byens største seværdighed er Museu Grao Vasco, som udstiller malerier af Gaspar Vaz og Grao Vasco - nogle af de største malere i 1500-tallets Portugal.

 

<< Tilbage til "Lidt om Portugal".

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigs- billetter: 12 nætter fra 8.840 kr pr. pers. v. 2 pers. Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel, São Jorge, Pico og Faial. Incl. fly, ophold og indenrigsbillet. 16 nætter fra 10.100 kr pr. pers v. 2 pers. Læs mere HER.

 

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 6.100 kr pr. pers.
Læs mere HER.