PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     KAP VERDE

Vale de Tejo

 

Vale de Tejo eller Lissabon regionen byder på dejlige strande, borge, paladser, smuk natur og et af Europas største valfartssteder: Fatima.

 

ARRABIDA halvøen ligger syd for Lissabon. Med en lejet bil kan den gøres på en dagstur. Dele af den er naturpark. Specielt den sydlige del har et flot landskab, og du kan snildt finde en restaurant og indtage frokosten på.


CABO DA ROCA, på Altanterhavskysten nord for Lissabon, er det europæiske kontinents vestligste punkt, et forbjerg på ca. 150 m. Du kan endog købe et dokument som attesterer at du har været der!


COSTA DA CAPARICA ligger på Arrabida halvøen. Her er en dejlig strand, men uagtet Lissabons indbyggere strømmer til i week-enderne, er den lang nok til at man kan finde sig et fredeligt sted. Man kan komme dertil med færge fra Lissabon (afgang fra Praca do Comercio) og videre med bus, eller i egen bil over den imponerende hængebro Ponte de 25 de Abril.


FATIMA hører til et af de helligste steder i den katolske verden og er et af Europas største valfartssteder. Den 13. i hver måned valfarter troende til, specielt 13. maj og 13. oktober er store valfartsdage.


NAZARÉ er et yndet feriested for portugiserne, men har dog bevaret sig præg af fiskerby. Byen er delt i 2 niveuaer - strandbyen nede ved vandet samt Sitio og Pederneira som ligger oppe på de 100 m høje forbjerge.


OBIDOS er en smuk og velholdt lille middelalderby, beliggende 15 km fra Atlanterhavskysten. Beskyttet af sine bymure, virker byen uberørt af tidens gang. Højst oppe troner borgen (nu indrettet til pousada) Castelo de Obidos.


SERRAS DE AIRE E CANDEEIROS er en naturpark syd for Fatima. Den største seværdighed er grotterne ved landsbyen Mira de Aire. En imponerende oplevelse af underjordiske vandfald, floder samt fantastiske stalagmitter og stalaktitter - naturens eget vidunder!

 

SESIMBRA er en fiskerby, hvor der dagligt landes store mængder fisk. Aflæg et besøg i havnen og oplev de farverige fiskerbåde. Nogle hundrede meter over byen ligger resterne af en maurisk borg, herfra er der en flot udsigt over Sesimbra.


SETUBAL er Portugal`s tredie største havneby med ca. 100.000 indbyggere, præget af industri og fiskeri. Har en hyggelig gammel bydel med hvide huse og krogede gader. I den vestlige del af byen ligger borgen Castelo de Sao Filipe, hvorfra der en flot udsigt ikke alene over Setubal men også til Arrabida halvøen. Borgen er indrettet til pousada, en af Portugal`s bedste.


SINTRA nordvest for Lissabon er et yndet turistmål. Fra 1300-tallet var det de portugisiske kongers foretrukne sommer-residens. Der er mange seværdigheder, bl.a. paladser, slotte, klostre mv. Sintra nås fra Lissabon med tog eller med guided busture.

 

TOMAR var hovedkvarter for Tempelherrerorden. Den absolutte attraktion er Convento de Cristo - et imponerende anlæg, hvor der er mange eksempler på den manuelinske byggestil.

 

<< Tilbage til "Lidt om Portugal".

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigs- billetter: 12 nætter fra 8.840 kr pr. pers. v. 2 pers. Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel, São Jorge, Pico og Faial. Incl. fly, ophold og indenrigsbillet. 16 nætter fra 10.100 kr pr. pers v. 2 pers. Læs mere HER.

 

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 6.100 kr pr. pers.
Læs mere HER.