PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     KAP VERDE

Alentejo

 

Store bløde bakker, kornmarker, oliventræer, korkege, fåreflokke, små hyggelige hvidkalkede landsbyer og store godser kendetegner Alentejo provinsen.
Romerne samt krigen mellem maurerne og de kristne har sat deres tydelige tegn, her findes utallige borge og fæstninger. Flere af byerne østpå ligger beskyttet øverst på bakke- eller klippetoppe. Biler ingen adgang - de krogede smalle brostensbelagte stræder må klares til fods. Pragteksemplet er Marvão ved den spanske grænse, byen ligger på toppen af en ca. 850 m høh klippe. 

 

BEJA blev grundlagt af Julius Cæsar og var fra starten af 700-tallet til midt i 1100-tallet under maurisk herredømme. Byen er præget af de hvid-kalkede huse og har en smuk og hyggelig gammel bydel. Den største attraktion er klostret Nossa Senhora da Conceicao, nu indrettet til museum med udstillinger af azulejos (kakler), malerier, romerske fund mv.

CASTELO DE VIDE smukt beliggende på en del af bjergkæden Serra de Sao Mamede. Nogen betegner den som en af Portugal`s smukkeste byer. Den gamle bydel er præget af små, krogede gader og hyggelige torve. Fra borgen Castelo de Sao Roque er der en flot udsigt over byen. Fra kapellet Nossa Senhora de Penha - beliggende på den modsatte side af dalen - er der ligeledes en flot udsigt over byen.

ELVAS huser et af europas fornemmeste eksempler på forsvarsværker fra 1600-tallet. Et kæmpe fæstningsanlæg med voldgrave, bymure og porte, som gjorde byen nærmest uindtagelig. Byen er præget af maurerne med skæve huse og snævre brostensbelagte stræder. I den vestlige del ses den kolossale akvædukt Aqueduto Amoreira som er ca. 7 km lang, ca. 30 m på sit højeste punkt og har mere end 800 buer!

ESTREMOZ, bygget på en klippeknold, rejser sig som et kendemærke i Alentejo sletten. Området har meget marmor, som da også er brugt i vid udstrækning til husene mv. Den øverste del af byen er omgivet af mure bygget i 1600-tallet, inden for murerne ligger den tidligere kongeborg som nu er indrettet til pousada (en af Porugals bedste).
 
ÉVORA er Alentejo`s hovedstad med ca. 35.000 indbyggere og en del af UNESCO`s verdensarv. Byen er velbesøgt af turister, da den er præget af sin 2.000 års eksistens startende med kelterne derefter romerne og sidenhen maurerne. Her findes mange flotte paladser og herskabshuse, kirker, små hyggelige gader mv. mv. Blandt de mange seværdigheder findes et af de bedst bevarede romerske monumenter i Portugal: Det romerske Tempel. Ved templet blev i starten af 1970`erne holdt et hemmeligt møde blandt officerer fra hæren - et af flere møder som senere førte til Nellike-revolutionen i 1974

MARVÃO er et typisk eksempel på byerne langs den spanske grænse, som blev bygget på bakke- eller bjergtoppe til forsvar mod maurer, røverbander, spanioler mv. Absolut en smuttur værd, men undgå week-ends (mange turistbusser). En serpentinervej fører op til byen, som ligger knap 900 m. o.h. og byder på en flot panorama udsigt. Det skulle angiveligt kun være lykkes én gang for angribere at erobre byen - og det undrer man sig egentlig over, når man står på stedet.
 
 

<< Tilbage til "Lidt om Portugal".

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigs- billetter: 12 nætter fra 8.840 kr pr. pers. v. 2 pers. Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel, São Jorge, Pico og Faial. Incl. fly, ophold og indenrigsbillet. 16 nætter fra 10.100 kr pr. pers v. 2 pers. Læs mere HER.

 

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 6.100 kr pr. pers.
Læs mere HER.