PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     KAP VERDE

Algarve

 

Sydkysten af Portugal er det mest besøgte område i hele landet, takket været charter-turismen. Specielt den midterste del af Algarve er præget af turismen, søger du derfor efter mindre overrendte områder skal du enten østpå mod Tavira, Cabanas og Monte Gordo eller vestpå mod Lagos.
Algarve byder på ca. 3.000 solskinstimer om året, og vinteren er præget af et mildt klima. Kystlinien hører til en af de smukkeste i Europa. Fra de lange sandstrande på den østlige del til de flotte og særprægede klippeformationer vestpå.
500 års maurisk herredømme har sat sit præg på Algarve: borge, hvidkalkede huse, minaret lignende skorstene, smukke kakler mv. mv. Navnet Algarve er endog fra maurerne: Al Gharb (= vest), idet Algarve var den vestligste del af det maurisk rige.
Med sin placering ved Atlanterhavet kan enhver elsker af fisk og skaldyr få sin lyst styret lige fra frisk grillede sardiner til hummer mv.
Mulighederne er utallige lige fra slappe-af-ferie på stranden til mange forskellige slags aktiv-ferie. Det er en god ide at leje en bil og køre ind i landet, man skal ikke mange kilometer væk før man er ude i områder, hvor der ikke kommer mange turister.

GOLF
Algarve er et eldorado for golf-spillere, her findes baner til enhver smag og udfordring. Området er flere gange blevet valgt til bedste golf-destination i Europa. Svante Rejser har fordelagtige green-fee priser på alle baner, vi kan naturligvis være behjælpelig med reservation af starttider, leje af udstyr mv.

ALBUFEIRA
Uagtet at byen er det førende charter-mål på hele Algarve kysten har den dog bevaret en del af oprindelige charme. Specielt i den gamle bydel med hvide huse, trapper af marmor og smedejernsbalkoner kan man fornemme den "arabiske ånd". I sommermånederne er der virkelig gang i den med masser af turister og et heftigt natteliv.

CABANAS v. Tavira
Er en lille fiskerby med en stadig intakt atmosfære og en helt speciel natur. Et marskområde med kanaler og lavt vand omgiver byen. Man bader fra de kilometerlange sandøer lige uden for kysten, små både bringer dig ud til øerne for et par håndøre.
 
CARVOEIRO
40 km vest for lufthavnen i Faro drejer man til venstre og hvor vejen ender ved havet, ligger denne lille charmerende fiskerby. En lille bugt, hvor husene ligger op ad kystens sider, gør byen til en af Algarves perler med sit fiskerliv samt hyggelige små gader og stræder.
 
FARO
Hovedstaden på Algarve-kysten med ca. 50.000 indbyggere og huser Algarves lufthavn. Den er ikke ligefrem overrendt, da de fleste (charter)turister fortsætter til strandene vestpå. Men den er absolut et besøg hver med den spændende havn, museer, flotte kirker mv. Her kan man også gøre sig et godt køb i de mange spændende butikker, hos kunsthåndværkene eller på et af de mange markeder i byen. Byens centrum summer af liv og leben i de mange gågader med hyggelige cafeer og gode restauranter.
 
LAGOS & LUZ
Lagos er kendetegnet af sin smukke middelalderby, bymuren omkranser hele den gamle bydel. Her kan man bruge flere timer på vandring i fred og ro og en atmosfære af portugisisk hverdag, idet byen synes upåvirket af den kraftige udvikling af turismen på resten af Algarve. Lagos er én af de ældste byer på Algarve, grundlagt af fønikierne. Indtil midten af 1700-tallet var den hovedstaden i landsdelen. I umiddelbar nærhed finder man nogle af de bedste strande på Algarve.
Luz er et gammelt fiskerleje ca. 6 km vest for Lagos, som nu er blevet feriested takket være en lille hyggelig strand.
 
MONTE GORDO
Byen ligger få kilometer fra den spanske grænse og byder på en stor, dejlig og børnevenlig strand. Endnu foregå der fiskeri fra stranden, men turisme er efterhånden den vigtigste indtægtskilde. Har bl.a. en flot strandpromenade og byder desuden på et kasino.
 
PORTIMAO - PRAIA DA ROCHA - PRAIA DO VAU
Portimao er Algarves største fiskerby. Her dækker fiskerne op - under byens bro - med de berømte udendørs borde, hvor man kan få de lækreste frisk-fangede grillede fisk hver dag til frokost. Da de fleste bygninger i byen blev ødelagt af jordskælvet i 1755 syner byen ikke af meget, de fleste besøgende kommer for at gøre et godt køb i de mange butikker.
Praia da Rocha (3 km syd for Portimao) byder på imponerende klippeformationer, som bryder den 500 m brede strand. Byen var et af de første turistmål på Algarve og er efterhånden præget af et sammensurium af hoteller, lejligheder, restauranter, barer og diskoteker. Stranden Praia do Vau - vest for Praia da Rocha - er indbyggernes foretrukne strand.
 
TAVIRA
Byen gennemskæres af floden Asseca, som sammen med de mauriske bygninger og middelalderbyen er med til at give den sit ry som Algarves Venedig - nogle betegner den endog som den smukkeste by på Algarve kysten. En herlig kombination af portugisisk hverdagsliv og strandliv.
På den 10 km lange sandø Ilha da Tavira lige uden for byen, findes en dejlig strand med barer og restauranter. Man tager bus eller taxi til Quatro Águas (ca. 2 km fra Tavira), hvorfra der er båd til øen (maj-oktober). Santa Luzia (ca. 3 km vest for Tavria) byder ligeledes på en dejlig (kyst)strand.
 
VILAMOURA
Byen er et udpræget turistområde med en dejlig strand, kæmpe lystbådehavn, golf-baner, restauranter, cafeer, diskoteker samt et utal af hoteller og lejlighedskom-plekser. Her er mulighed for vandsport og fisketure efter bl.a. hajer.

 

<< Tilbage til "Lidt om Portugal".

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigs- billetter: 12 nætter fra 8.840 kr pr. pers. v. 2 pers. Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel, São Jorge, Pico og Faial. Incl. fly, ophold og indenrigsbillet. 16 nætter fra 10.100 kr pr. pers v. 2 pers. Læs mere HER.

 

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 6.100 kr pr. pers.
Læs mere HER.