PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     GRÆKENLAND                     KAP VERDE

Santiago

 

Areal: 995 km2 - ca. som Thy
Antal indbyggere: ca. 180.000
Største byer: Praia (ca.80.00 indb.), Assomada og Tarrafal 

 


 

Santiago er hovedøen på Cabo Verde og den største af øerne. Der er et meget varieret landskab, fra det golde område på den sydlige del omkring Praia til de grønne højdedrag midt på øen. Når man er kommet op fra lavlandet ved Praia begynder det grønne at brede sig. Overalt hvor der findes en egnet plet, er der plantet afgrøder, hovedsaglig majs med bønner voksende op ad stænglen.
Befolkningen på Santiago er de mest "afrikanske" på Cabo Verde - det ses tydeligt midt på øen. Det var hertil slaverne flygtede, når de undslap. Der er mange og varierende muligheder for udflugter og er rejsen til Cabo Verde af kortere varighed er Santiago et velegnet sted - en uges tid eller lidt mere på øen er passende. Opholdet kan f.eks. kombineres mellem Praia (hvorfra man kommer nemmest Cidade Velha) og Tarrafal, som har en dejlig bugt med tilhørende strand.

 

 

PRAIA

Centrum af byen er "Plato", hvor der er liv i dagtimerne men stille om aften. Der findes et afrikansk marked, som er et besøg værd. Rundt i gaderne sidder tillige småhandlende og falbyder alt fra frugter til tøj og sko. Der findes flere små pensionater og restauranter på "Plato". 
De omkringliggende bykvarterer består af Fazenda mod nordvest, præget af halvfærdige huse (tilflyttere som bygger efterhånden som de har penge).
Mod sydvest ligger først Achada de Santo Antonio, som er præget af lejlighedskomplekser, derefter Prainha som er præget af ambassader, natklubber og hotellerne Praia Mar og Tropico.

Vil man bade skal man ud til Prainha kvarteret, her er en lille strand mellem hotellerne (meget overrendt i week-enderne) og en større bag Hotel Praia Mar. Evt. bugten ved São Francisco, men det kræver en lejebil eller taxi (se efterfølgende).
 

 

 

ASSOMADA

Er hovedbyen i regionen Santa Catarina sådan ca. midt på øen, og er næsten på alder med Cidade Velha (se efterfølgende). Der har ofte boet flere i Assomada end i Cidade Velha. Onsdage og lørdage er der et stort afrikansk marked. Indbyggerne er de mest "afrikanske" på Cabo Verde, i slavehandelens tid gemte/bosatte de undvegne slaver sig midt på øen, idet det var det mest uvejsomme område på, hvor forfølgerne sjældent kom.

 
TARRAFAL

Ligger på det nordlige hjørne af Santiago, attraktionen er en pragtfuld strand med hvidt sand. Der kan være mange mennesker i week-enden, men til daglig har man stranden for sig selv, og kan opleve fiskerne komme ind med dagens fangst. Der er mulighed for vandreture, at hyre en lokal fiskerbåd til en tur langs kysten eller dykkerture.

 

RUNDT PÅ ØEN

En rundtur kan gøres med aluguer`s men ikke på én dag. Har man lejet en bil er man mere frit stillet. Fra Praia kan man starte med en tur til Cidade Velha. Det er den første by som europæerne byggede i Afrika, og huser resterne af den første katedral i Afrika.

Fortet Real do São Filipe (fra 1580`erne), er også et besøg værd. Både katedralen og fortet blev bygget af sten, som blev sejlet hele vejen ned fra Portugal. Midt i byen finder man endnu støtten, hvortil slaverne blev bundet, når de skulle straffes. Et barskt minde om tiden med slavehandel.

Efter besøget i Cidade Velha kan man gøre resten af øen. Fra Praia køres ind over øen og op gennem højdedragene. São Domingos hører til de ældste bosættelser, en køn lille by midt i bjergene, her findes bl.a. et center med kunsthåndværk. Fortsæt evt. mod Rui Vaz og Monte Xota (1.050 m), på vejen op er der udsigt til Pico do Antonio (1.394 m), som er øens højeste punkt.

 

 

Fortsæt mod São Lourenço dos Orgãos og tag vejen til venstre mod João Teves. Efter João Teves kan køres en smuttur til São Jorge dos Orgãos, hvor man finder den Botaniske Have, som er en del af landbrugs-forsøgscenteret Inida. Fortsæt mod Assomada (se ovenstående) og Boa Entrada, hvor du finder et meget stort kapoktræ. Sagnet siger det voksede her allerede da øerne blev opdaget i 1400-tallet!

Efter Boa Entrada kan drejes af til venstre umiddelbart før Fundura til Ribeira da Barca. Her kan du evt. spise frokost eller besøge Achada Leite og grotten Aguas Bellas. Turen kan fortsættes til Tarrafal, evt. med afstikker til stranden ved Ribeira da Prata. Et par kilometer før du når Tarrafal findes et (ubehageligt) minde fra Portugals diktatur: en stor koncentrationslejr. Militærdiktaturet deporterede politiske fanger fra Portugal og kolonierne hertil.
Efter evt. frokost og en svømmetur ved Tarrafal kan man vende tilbage til Praia via østkysten. Vejen bugter sig ind og ud langs den barske kyst, og man kan tydeligt se resultatet af de sjældne men voldsomme regnskyl. Store kløfter skærer sig ned gennem landskabet, og når det regner forvandles de til brusende floder. Undervejs passerer man en stor bananplantage og lunde med kokospalmer. Inden Praia nås kan man dreje fra ved Milho Branco og køre til São Francisco, herfra videre ned til stranden ved bugten af samme navn. Husk at proviantere forinden, da der ikke kan købes noget på stedet.

 

<< Tilbage til "Om Kap Verde"

 

Bemærk:

- at Svante Rejser ikke modtager betalings- eller kreditkort.

PORTUGAL:

Fly & Drive fra Porto til Lissabon, incl. fly, billeje og ophold:
14 nætter fra 7.630 kr pr. pers. v. 2 pers.
Læs mere HER.

AZORERNE:

São Miguel kombi, incl. fly, billeje og ophold:
10 nætter fra 7.400 kr pr. pers. v. 2 pers.
Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigsbilletter:
12 nætter fra 8.000 kr pr. pers. v. 2 pers.
Læs mere HER.

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 5.730 kr pr. pers.
Læs mere HER.

SAO TOMÉ & PRINCIPÉ

Som eneste rejsebureau i DK udbyder Svante Rejser individuelle rejser til disse to små øer i Guinea Golfen, beliggende på Ækvator vest for Afrika. 2 ugers rejse fra 23.700 kr pr. pers. Kontakt os for rejseforslag.

SVANTE REJSER
Farum
Tlf.: 3315 2525
Tirsdage & onsdage kl. 12-16
Epost: info@svante.dk

1987 - 2017
  30 år med individuelle kvalitetsrejser

PORTUGAL - MADEIRA
AZORERNE- GRÆKENLAND
CABO VERDE - SÃO TOMÉ

BANK MV.:
Andelskassen Oikos
Reg.nr.: 8418 Kontonr.: 892 000 1638
Rejsegarantifond nr. 2172
CVR 3247 8921